خط فرمان لینوکس

ترجمه فارسی LinuxCommand.org

خط فرمان لینوکس

ترجمه فارسی LinuxCommand.org

آموزش پوسته

Learning the Shell

آموزش پوسته

زحمت برای چه؟

چرا لازم است شما در هر صورت خط فرمان را بیاموزید؟ خُب، اجازه دهید ماجرایی را برایتان نقل کنم. چند سال قبل در جایی که کار می‌کردم مشکلی داشتیم. یک درایو به اشتراک گذاشته شده روی یکی از سرویس‌دهنده‌های فایل ما وجود داشت که مرتب پُر می‌شد. از این صحبت نمی‌کنم که این سیستم‌عامل منسوخ از سهمیه‌های کاربر پشتیبانی نمی‌کرد، که آن نیز داستان دیگری است. اما فضای دیسک سرویس‌دهنده پُر می‌شد و مانع کار کردن افراد می‌گردید. یکی از مهندسین نرم‌افزار ما بخش نسبتاً زیادی از روز را صرف نوشتن یک برنامه ‎C++‎ نمود که تمام دایرکتوریهای کاربر را به دقت بررسی می‌کرد و فضایی را که آنها مصرف می‌کردند جمع کرده و لیستی از نتایج تهیه می‌نمود. چون من هنگامی که در آن شغل بودم، مجبور شده بودم از آن سیستم‌عامل مهجور استفاده کنم، یک محیط خط فرمان شِبه لینوکس برای آن را نصب کردم. موقعی که در باره مشکل شنیدم، نشان دادم تمام کاری را که این مهندس انجام داده بود، من می‌توانستم با این سطر فرمان واحد انجام بدهم ‎[1]‎:

du -s * | sort -nr > $HOME/user_space_report.txt

رابط‌های گرافیکی کاربر (GUIها) برای بسیاری از وظایف سودمند هستند، اما برای تمام وظایف مناسب نیستند. من مدتی است احساس کرده‌ام که امروز اکثر کامپیوترها توسط الکتریسیته به حرکت در نمی‌آیند. در عوض به نظر می‌رسد آنها بوسیله حرکت فریبنده ماوس نیرو می‌گیرند! کامپیوترها برای رهایی ما از کار دستی در نظر گرفته شده بودند، اما چند بار مقداری از وظیفه‌ای را انجام داده‌اید که یقین داشتید کامپیوتر باید قادر به انجام آن باشد لیکن خودتان آن را به طور کسل کننده با کاربرد ماوس به پایان رسانده‌اید؟ اشاره کردن و کلیک کردن، اشاره کردن و کلیک کردن.

سابقاً از یک نویسنده‌ شنیدم که می‌گوید وقتی شما بچه هستید یک کامپیوتر را توسط نگاه کردن به عکس‌ها به کار می‌برید. موقعی که بالغ می‌شوید شما یاد می‌گیرید که بخوانید و بنویسید. Welcome to Computer Literacy 101. اکنون بیایید به کار بپردازیم.

فهرست مطالب

  1. «شل» چیست؟
  2. راهبری
  3. نگاهی به اطراف
  4. یک تور آموزشی
  5. دستکاری فایلها
  6. کار با فرمانها
  7. تغییر مسیر ورودی-خروجی
  8. بسط
  9. مجوزها
  10. کنترل Job

  1. مترجم: در تایید این مطلب، از رادیو گیک شماره ۳۲ جادی می‌شنویم که اریک ریموند(Eric Steven Raymond) از پایه‌گذاران و توسعه دهندگان مبانی فکری و فلسفیopen source که بیشتر به عنوان سخنگوی اجتماع توسعه دهندگان منبع باز شناخته می‌شود و نویسنده کتاب ارزشمند هنر برنامه‌نویسی لینوکس است، می‌گوید: طبیعت یونیکسی که در یک خط شل نهفته است بیشتر از ده هزار خط کُد C است. (شنیدن رادیو گیک مخصوصاً این شماره و اولین شماره آنرا به شما پیشنهاد می‌دهم).(برگشت)